Stojan Vukajlović, raniji odbornik Demokratskog narodnog saveza, a sadašnji član odborničkog kluba “Sloboda” u Skupštini grada Banjaluka, podnio je policiji prijavu zbog prijetnji smrću koje mu je danas uputio Milenko Bunić.

Prema zapisniku sa saslušanja Stojana Vukajlovića tokom podnošenja prijave, koji ATV ekskluzivno objavljuje, Bunić i on su danas u 13.03 časova razgovarali mobilnim telefonom.

Nezadovoljan statusom zemljišta u centru Mjesne zajednice Saračica u Banjaluci, koju preduzeće “Bunić” koristi kao stovarište građevinskog materijala, Milenko Bunić je poručio odborniku Vukajloviću da se “on naživio, da njegova djeca imaju šta da jedu i da će ga lično ubiti u njegovoj kući”.

Prijava je, kako se navodi, podnesena zbog krivičnog djela “ugružavanje sigurnosti”, kažnjivog po članu 150 stav 1 Krivičnog zakonika RS.

Klub odbornika “Sloboda” u Skupštini grada Banjaluka saopštio je da “oštro osuđuje upućene prijetnje smrću odborniku Stojanu Vukajloviću od  direktora preduzeća Bunić, koji radi poslove za grad Banjaluka.”

“Pozivamo CJB Banjaluka da poduzme radnje na kažnjavanju ovog djela”, poručili su iz “Slobode”.

ATV