Vedran Kantar, nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora, banjalučkog Borca, Viteza i mostarskog Zrinjskog ponovo je potpisao ugovor sa austrijskim niželigašem Lilienfeldom. Tačnije, produžio je vernost na još godinu dana i trebalo bi da bude veliko pojačanje za ovaj klub.

-Uslovi su sjajni, ljudi iz kluba su zadovoljni na osnovu pređašnjeg iskustva i zajedničke saradnje tako da smo se o svemu veoma brzo dogovorili. Drago mi je što ću narednu godinu igrati ponovo u Austriji čiji fudbal u usponu. Ovo je za mene novo i možda još draže iskustvo, nego prvi put kada sam dolazio, jer sam već aklimatizovan i znam šta me čeka, onda je bilo puno neizvesnosti. Nastojaću da opravdam ukazano poverenje – istakao je zadovoljno Vedran Kantar.

Zadovoljstvo je izrazio i Edi Žerno, predsednik Lilienfelda kojeg je Kantar kvalitetnim partijama i golovima, odnosno spontanošću, jednostavno „kupio“.

-Dobili smo vrednog igrača, kvalitetnog koji treba da podigne nivo kvaliteta u našem klubu i nadamo se da ćemo sve zacrtane ambicije ostvariti. Spremni ulazimo u novu sezonu  kojoj želimo da napravimo određeni iskorak – rekao je prvi čovek austrijskog kluba.

Veza za igrače iz Republike Srpske je Prijedorčanin Dalibor Bajić koji je već pet godina u Austriji i nastupa za Lilienfeld.

-Dobar igrač je uvek dobro došao u klub, a Vedran Kantar to svakako jeste. Poseduje ogromno iskustvo, igrao je u nekoliko klubova Premijer lige BiH i kvalitetom zadovoljava strčno vodstvo našeg kluba. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu u našem klubu imati igrača iz Krajine koja je podneblje bogato talentima i kvalitetnim fudbalerima. Lilienfeld kao klb je „zaljubljen“ u igrače sa naših prostora – rekao je Dalibor Bajić, prvotimac ovog kluba.

SportDC