Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta BiH Ružica Јukić upozorila je da članovi Fejsbuk grupe “Hapsi! Mektiću, samo hapsi!“ iznose prijetnje i uvrede na njen i na račun predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije.

Članica te grupe Helena Polić-Gojković postavila je link teksta pod nazivom “Mjesto zločina VSTS“ pokreta “Treći blok“ u kome piše da, umjesto da surađuje s ministrom bezbjednosti Draganom Mektićem, Tegeltija lansira svoju zamjenicu Ružicu Јukić da Mektića tuži.

– Treba ih hapsiti, a može se neke i vješati javno, što da ne. Što ljudi misle i pišu o Јukićevoj bolje da ovdje ne iznosimo, sudačke etike radi. Hajmo mafijašu Tegeltija, hajmo okončati Јukićkinu tužbu protiv Mektića, pa ga kaznite. Hajmo mafijaško pravosuđe pokažite se, ili ona ili on – piše u tom tekstu, prenosi “Glas Srpske“.

Јukić za banjalučki list, kaže da ne zna jesu li to ozbiljne prijetnje ili ne.

– Ne želim nagađati što u porukama znači “ona ili on“, u smislu ja ili Mektić. Neka to nadležni ispitaju – kaže Јukić i dodaje da je moguće i da se radi o pritisku na nju kako bi odustala od tužbe protiv Mektića za klevetu.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubšić kaže da su sva zbivanja u sajber prostoru i na društvenim mrežama, koja mogu imati karakter bezbjednosne prijetnje ili opasnosti, predmet njihove i pažnje agencija za provođenje zakona.

Izvor: HMS