Projekcijom filma novije njemačke produkcije “Nijedan sistem nije siguran” večeras se u Prijedoru završava petodnevna revija njemačkog filma na otvorenom, a već sutra, u LJetnoj bašti bioskopa “Kozara” počeće revija iranskog filma.
Direktor Centra za prikazivanje filmova Prijedor Safira Karahodžić rekla je Srni da ova ustanova može da se pohvali brojnim sadržajima kojima je upotpunila ponudu za ljubitelje filmske umjetnosti tokom ljeta.

“Osim revije njemačkog, imali smo i revije domaćeg i crtanog filma i vjerujem da smo time zadovoljili ukuse većine Prijedorčana i njihovih gostiju koji vole da idu u bioskop i gledaju filmove na velikom platnu”, navela je Karahodžićeva.

Ona je istakla da je revija iranskog filma stigla u Prijedor kao rezultat saradnje sa Ambasadom Irana u BiH, čiji su predstavnici tokom posjete Prijedoru izrazili interesovanje za organizovanje sedmice iranskog filma u gradu na Sani.

Karahodžićeva je najavila da reviju iranskog filma, koja će trajati od 12. do 16. avgusta, otvara film “Tako blizu, a tako daleko”, da sve projekcije počinju u 21.00 čas i da je ulaz slobodan.

U slučaju nevremena, filmovi će umjesto u LJetnoj bašti, biti prikazani u bioskopu “Kozara” u istom terminu.