Određen jednomesečni pritvor za Vanju Vukovića i Nemanju Matijaša iz Prijedora

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Vanji Vukoviću (32) i Nemanji Matijašu (34) iz Prijedora koji su prekjuče uhapšeni nakon što je policija u “pasatu” u kojem su se vozili pronašla kilogram heroina.

Pritvor je određen na predlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zbog uticaja na svedoke i takozvanog uznemirenja javnosti.

Advokat osumnjičenih Milorad Malić kaže da se odbrana protivila određivanju pritvora za Matijaša, za koga tvrdi da nema nikakve veze sa oduzetim heroinom.

– Vuković je tokom saslušanja u tužilaštvu, ali i pred sudom prihvatio da je ta droga njegova i rekao da Matijaš uopšte nije znao da se to nalazilo u automobilu. I Matijaš je to potvrdio i smatramo da protiv njega nema dokaza da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret – rekao je Malić.

On navodi da Matijaš nije osoba sklona vršenju krivičnih dela i da ima tek jednu uslovnu osudu zbog utaje.

Vukoviću i Matijašu na teret se stavlja da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga. Njih su, nakon dužeg praćenja, uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS. Tokom pretresa “pasata” u kojem su zaustavljeni, istražioci su ispod filtera za vazduh pronašli sakriven paket sa 944,8 grama heroina, čija je tržišna vrednost oko 50.000 KM.

POVREĐENO PRAVO NA ODBRANU?

MILORAD Malić, advokat osumnjičenih, kaže da mu nakon hapšenja policija nije dozvolila kontakt sa Vanjom Vukovićem. – Obavestio sam sud da mi je policija onemogućila kontakt sa Vukovićem, čime je povređeno njegovo pravo na odbranu – istakao je Malić.

Večernje novosti