Potpredsjednici Viskog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Ružici Jukić na prijedlog Tužilaštva BiH, a nakon posljednjih poziva na linč i prijetnji ubistvom, dodijeljena je policijska zaštita.

Jukićeva je za “Dnevni avaz” potvrdila da će za njenu bezbjednost brinuti službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Potpredsjednik VSTS-a je prije nekoliko dana Tužilaštvu BiH prijavila prijetnje i uvrede od članova “Fejsbuk” grupe “Hapsi! Mektiću samo hapsi!”.

Ona je ranije upozorila da je članica te grupe Helena Polić Gojković postavila link teksta pod naslovom “Mjesto zločina VSTS” pokreta “Treći blok”.

“Treba ih hapsiti, a može se neke vješati javno, što da ne. Što ljudi misle i pišu o Jukićevoj bolje da ovdje ne iznosimo, sudijske etike radi. Hajmo mafijašu Tegeltija, hajmo okončati Jukićkinu tužbu protiv /ministra bezbjednosti BiH Dragana/ Mektića, pa ga kaznite. Hajmo mafijaško pravosuđe, pokažite se, ili ona ili on”, piše u tekstu.

Jukićeva je rekla da je sada na Tužilaštvu BiH da ispita, utvrdi i poslije provedene istrage kaže koje su kvalifikacije prijetnji koje dobija.

Ona je ranije “Večerenjem listu” izjavila da je cilj ove “Fejsbuk” grupe da je ocrni, a da je pozadina njena tužba protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

“Uz to sam tražila da se ministar Mektić pozove kao građanin i sasluša stoji li on iza te grupe, šta će biti preduzeto, s obzirom na to da se oni obraćaju putem ove grupe u njegovo ime”, rekla je Jukićeva.

Ona je navela da članovi ove sporne grupe na društvenoj mreži, uz neutemeljene napade na nju, objavljuju i neke od medijskih tekstova u kojima je ona bila dovedena u vezu s navodnim neosnovanim naplaćivanjem dnevnica.

Jukićeva je još ranije demantovala da je uzela bilo kakav novac, što je svojim zaključkom utvrdio i VSTS.

Srna/ATV