Merkur se nalazi u Djevici od 25. jula do 31. avgusta, kad se na kratko vraća u Lava. Potom 9. septembra opet ulazi u Djevicu i iz nje se seli u Vagu 29. septembra.

Budući da je planeta komunikacije i trgovine vladar Djevice, ovo je povoljan period za aktivnosti koje su u njegovoj nadležnosti.

Tokom Merkurovog tranzita Djevicom pojačana je preciznost i konkretnost u mislima i govoru. Pisano i usmeno izražavanje ići će vam od ruke bolje nego inače. Činjenice će vam biti važnije od utisaka i mašte, što će vam pomoći da donesete ispravne odluke.

Tražićete praktične odgovore na pitanja, a izbjegavati teoretisanje i filozofiranje. Posvećivaćete mnogo pažnje detaljima i brojevima, ali pazite da se ne izgubite u njima i smetnete s uma širu sliku.
Bićete organizovaniji i temeljitiji. Čak i ako ste inače neuredni, osjetićete poriv da očistite stan, uredite ormare, police i stalke, izbacite suvišne stvari, obavite popravke.

Pozabavićete se zdravljem i ishranom, pojačati kretanje i vježbanje, naučiti ili obnoviti znanje o tehnikama opuštanja i duhovnog razvoja.

Merkur u Djevici najbolje utiče na same Djevice, Jarce, Bikove, Rakove i Škorpije, dok ometa poslovanje i slabi koncentraciju Blizancima, Strijelcima i Ribama.

Kad 22. avgusta u Djevicu uđe i Sunce, opisani uticaj Merkura na znakove biće pojačan.

Aura.ba