Darko Kremenović, član pravnog tima Ujedinjene Srpske, rekao je za Radio-televiziju Republike Srpske da je ova stranka isključivo protiv nasilne promjene vlasti na ulicama.

– Ako postoji potreba da se mijenja vlast, to bi prvo trebalo uraditi u Savjetu ministara BiH, odnosno na bh. nivou. Vlast koju vrše predstavnici iz Republike Srpske, odnosno Saveza za promjene, evidentno je pokazala svoju nesposobnost i u ove tri godine pokušala rušiti institucije Republike Srpske i jačati institucije BiH. Kako nisu uspjeli da sruše institucije Srpske, oni moraju da se okrenu drugom načinu rješavanja svog cilja, a to je pokušaj nasilnog rušenja vlasti – rekao je Kremenović.

On je navo da je Ujedinjena Srpska isključivo protiv tog načina i da će se boriti tako što će građanima Srpske ponuditi program, a na sljedećim izborima to će, kako kaže, i pokazati tako što će osvojiti više vlasti u Republici Srpskoj i dijelom na nivou BiH.

Kremenović je istakao da svakoj zemlji koja je imala nasilnu promjenu vlasti, odnosno koja je rušila vlast na ulicama, u novije vrijeme poput Libije, bile su potrebne decenije da se vrati na prijašnjni standard života, a sve to trpi narod.

– Neće trpiti oni koji primaju platu pet ili deset hiljada maraka – upozorio je Kremenović.

– Stav Ujedinjene Srpske je da moramo da zaštitimo institucije Republike Srpske, pa će biti bolje i Republici Srpskoj i njenoj ekonomiji. Ujedinjena Srpska nije u potpunosti zadovoljna ekonomskim stanjem Srpske, i to može bolje. Ali u nacionalnom smislu, Republika Srpska odlično funkcioniše i brani se na pravi način – zaključio je Kremnović.

RTRS