Tokom ove turističke sezone, 43 javna skupa na području prijedorske regije, na kojima je prema procjenama policije prisustvovalo oko 44 hiljade građana, prošla su bez incidenata, saopšteno je da na konferenciji za novinare Policijske uprave Prijedor.

Rasvijetljeno je krivično djelo lažnog prijavljivanja navodno podmetnute eksplozivne naprave u hotelu “Prijedor” tokom svadbenog veselja, početkom jula. Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je i da se policija bliži pozitivnom ishodu istrage o krađi 45 hiljada maraka iz kuće u Ljubiji kod Prijedora. Iz policije tvrde da je riječ o krivičnom djelu koje je prijavljeno dva dana nakon saznanja o nestanku novca iz porodične kuće.

Radomir Lukić, načelnik Sektora kriminalističke policije Prijedor rekao je da se istraga odvija u pravcu rješenja i da se uskoro očekuje rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor, podsjetio je da je 8. jula zaprimljena dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi za vrijeme svadbe u hotelu “Prijedor”. Naveo je da je taj događaj rasvijetljen i da se za krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela sumnjiči lice s inicjalima M. M. (1984.) iz Prijedora i protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

RTRS