Prijedorčanka Gordana Stupar (32), apsolventica Farmacije na Novosadskom univerzitetu, posljednja četiri mjeseca javnosti se predstavila s vlastitom linijom prirodne kozmetike na bazi hladno cijeđenih ulja, pčelinjeg voska i ljekovitog bilja. Priča da je to oduvijek zanimalo jer je i u kupljene kozmetičke preparate „uvijek dodavala nešto svoje“.

Stare recepture 

– Neki svoj „začin“. Uvijek dodajem nešto i sebi to prilagođavam. I onda sam odlučila da te proizvode počnem sama da pravim. U međuvremenu sam tu oblast i dosta istraživala, a moram priznati da sam na fakultetu sa zanimanjem najviše pratila fito terapiju – kaže Stupar.

Priznaje da su je najviše zanimale „stare recepture“ koje ne sadrže konzervanse, pa je i to razlog zbog čega neki od njenih proizvoda obavezno moraju biti u frižideru.

– Biram domaće sirovine. Pčelinji vosak nabavljam isključivo od pčelara, a ostalo hladno cijeđena ulja i ljekovito bilje najviše iz primorskih krajeva. Sve to što sada nudim kupcima već godinama sama koristim, ali sam tek na nagovor mojih ukućana i prijatelja odlučila da izađem na tržište. I nisam se pokajala, jer interesovanja ima – ističe Stupar, koja na svojim originalno upakovanim proizvodima, a za sada ih ima već pet, ima i zanimljiv logo koji je sama osmislila „Sa sto odsto ljubavlju“.

Uskoro planira da završi fakultet, ali sebe ne vidi u nekoj od apoteka, pogotovo ne za pultom.

Ubica celulita

– Napravila sam univerzalni melem, potom prah za umivanje sa žitaricama i ljekovitim biljem, ali i jedan preparat koje moje prijateljice, one koje su ga probale, zovu „ubica celulita“. Planiram, naravno, osmisliti još proizvoda, jer bi u budućnosti zaista voljela da ovo bude moj posao – kaže Stupar, koja se ovih dana našla u društvu 16 mladih preduzetnika koji su na glavnom gradskom trgu u okviru petodnevnog sajma izložili svoje proizvode. .

Avaz