Inicijativa čelnika Rukometnog kluba Prijedor o svojevrsnoj fuziji za RK Kozara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice radi mogućeg nastupa u Premijer ligi BiH po svemu sudeći neće biti realizovana.

Predsjednik Prijedora i član Upravnog odbora RS BiH Aleksandar Miljuš ponudiće ljudima iz Kozarske Dubice model kako bi klub funkcionisao i tražio nastup u eliti kao 14. klub, ali prema prvim informacijama u Dubici nisu voljni za takav vid saradnje. Na adresu kluba već je stigla inicijativa, ali ne iz RK Prijedor, nego sa adrese RS RS ili RS BiH, kako su rekli u klubu.

– Zvaničan prijedlog iz Prijedora nismo dobili i to nas je malo začudilo. Ukoliko već postoji takva ideja bilo bi dobro da smo saznali direktno od Prijedorčana, ali to se još nije desilo. Bez obzira na to mislim da je trenutno neizvodivo da ideja bude realizovana, jer je malo vremena, a mnogo otvorenih pitanja o kojima treba razgovarati – rekao je predsjednik Kozare Mlijekoprodukt Dragoljub Ćibić.

On je dodao da u klubu nisu razmatrali mogućnost fuzije iako je uvijek otvoren za razgovore koji bi poboljšali položaj klubova iz zapadnog dijela RS.

– Imamo više nego korektnu saradnju sa svim klubovima, nastojimo da rukomet podignemo na viši novi o čemu svjedoče i uspjesi naših omladinskih kategorija. Ukoliko nas neko iz Prijedora pozove razgovaraćemo, ali mislim da ćemo teško promijeniti mišljenje – rekao je Ćibić.

Iako je Upravni odbor RS BiH prije otprilike mjesec dana donio odluku da Premijer liga u idućoj sezoni broji 13 klubova, očigledno je ostavljen prostor za učešće još jedne ekipe, pogotovo što je prvobitna odluka dovela do pomjeranja i u Prvoj ligi RS koja bi takođe trebalo da ima neparan broj ekipa. Miljuš je naglasio da će ljudima iz Dubice ponuditi idejno rješenje.

– Ukoliko bude postojala volja mislim da je realizacija moguća – rekao je Miljuš.

Upravni odbor u subotu

Posljednji rok za dogovor ili odbijanje inicijative je petak, pošto će u subotu u Doboju biti održan prvo UO RS RS, a potom i UO RS BiH na kojem bi trebalo da se konačno potvrde propozicije takmičenja i broj klubova u novoj sezoni. Očigledno se i dalje mnoge stvari rješavaju u hodu, jer je planirano da Premijer liga počne 16. septembra, a još nije poznato koliko klubova će učestvovati.

Glas Srpske