Dodjelom nagrada i priznanja najboljim učesnicima završen je Sajam mladih preduzetnika koji je ove godine okupio 16 mladih ljudi, koji se bave vlastitim biznisom i četiri udruženja iz Prijedora i Novog Grada.

Za najboljeg učesnika Sajma proglašen je Zdravko Grbić, koji se bavi ručnom izradom sapuna i ukrasnih predmeta.

“Zadovoljan sam prilikom da se predstavim Prijedorčanima i da na ovaj način proširim krug onih koji će željeti da neke od ručno rađenih proizvoda imaju kod sebe ili da nekome daruju skroman, ali unikatan poklon, kao što su mirišljavi sapuni”, rekao je Grbić.

Novčani dio nagrade u iznosu od 300 KM Grbić je poklonio Udruženju roditelja djece s posebnim potrebama “Neven” iz Prijedora, koji su na Sajmu osvojili drugo mjesto i novčanu nagradu od 100 KM.

Treća nagrada pripala je Gordani Stupar koja se bavi izradom prirodne kozmetike, a nagrađena je pohađanjem kursa stranog jezika po njenom izboru.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović rekla je da je Sajam jedinstvena prilika da mladi ljudi s područja prijedorske regije predstave preduzetničke ideje i sposobnosti.

Drugi Sajam mladih preduzetnika, koji je na prijedorskom Trgu majora Zorana Karlice trajao od 12. avgusta, organizovala je Fondacija “Zajednički put”, uz podršku grada i glavnog donatora Fondacije Semire Hofman, te prijatelja i sponzora manifestacije.

Srna/Glas Srpske