Prijedorska policija identifikovala je osobu koja je prošlog meseca lažno prijavila da je u hotelu „Prijedor“ postavljena eksplozivna naprava i tako prekinula svadbeno veselje.

“EuroBlic” nezvanično saznaje da se radi o Milanu M. (33) iz ovog grada.

– Motiv za ovaj potez vjerovatno je spor u poslovnoj saradnji koji je imao sa nekim od zvanica koje su bile na svadbi – saznajemo od upućenih u istragu.

U Policijskoj upravi Prijedor su rekli da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da osumnjičeni M. M. ima mobilni telefon sa kojeg je 8. jula oko 23.15 upućen poziv recepciji hotela i prijavljeno da je u prostorijama postavljena eksplozivna naprava.

Kontradiverzionim pregledom i uviđajem utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Te subote u hotelu “Prijedor” organizovano je svadbeno veselje na kojem je bilo više stotina gostiju.

Uveče je zazvonio telefon kada je nepoznati muškarac recepcionarski rekao da će u hotelu eksplodirati bomba. Ona je odmah pozvala policiju, a zbog pregleda prostorija gosti su moralu da napuste hotel.

Na svadbi ćerke prijedorskog preduzetnika pjevala je pjevačica Viki Miljković, a očevici su tada ispričali da je ona taman otpevala blok pjesama kada je stigla informacija da je postavljena bomba.

U PU Prijedor su rekli da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo.

– Nakon kompletiranja predmeta protiv M.M. sledi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti – rekli su u policiji.

EuroBlic/ATV