“Prijedor u objektivu” naziv je druge izložbe fotografija studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, prikazane u prijedorskom Pozorištu.

Izloženi su radovi tri autora, a u okviru izložbe premijerno je prikazan video spot pod nazivom”“Prijedor moj grad”.

Tema izložbe kojom su se vodili autori bila je svakodnevni doživljaj Prijedora kroz fotografiju. Studenti banjalučke Akademije umjetnosti Kosta Vasiljević, Zoran Pilipović i Danijel Špadić, fotografijama su na zanimljiv način prikazali neke od prepoznatljivih obilježja grada na Sani.

Kosta Vasiljević kaže da je ovo odlična prilika da oni, kao mladi umjetnici, predstave svoje radove i da ih iskusnije kolege vide i preporuče.

U okviru izložbe premijerno je prikazan i video spot pod nazivom “Prijedor moj grad” u kojem su kroz moderno kolo prikazane najvažnije gradske lokacije. U snimanju su učestvovali prijedorski plesni studio Top dens i Kulturno umjetničko društvo “Kozara” iz Prijedora.

Draginja Topić, iz plesnog studija Top dens, kaže da je za mlade Prijedora ovo važno jer su mogli da predstave svoje vršnjake i atraktivne lokacije u gradu.

Prema riječima organizatora, jedan od glavnih ciljeva izložbe i video spota je promocija turističkih potencijala grada Prijedora, koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Organizator Pero Špadić ističe da je Prijedor inspirativan grad, a posebno motiviše slikare, umjetnike i muzičare, a u ovom slučaju i fotografe.

Izložba je priređena u okviru manifestacije Prijedorsko kulturno ljeto 2017, a biće prikazana i na ostalim gradskim lokacijama.

RTRS