Finalna, kulturno-zabavna manifestacija “Selo veselo 2017”, koja je dio tradicionalnog prijedorskog Kulturnog ljeta, održana je u mjestu Јelićka.

U višečasovnom programu, mnogobrojni posjetioci pratili su takmičenje u tradicionalnim i zabavnim igrama, ali i poljoprivrednom kvizu.

Učesnici su ekipe sela Donja Dragotinja, Gaćani, Gornja Lamovita i Јelićka.

Јelićka, domaćin završne manifestacije “Selo veselo 2017”  je ujedno i ovogodišnji pobjednik.

Njihovi takmičari pokazali su najviše znanja u poljoprivrednom kvizu, a bili su i najspretniji u bacanju obruča.

– Mi smo jako sretni što kao domaćini možemo da ugostimo i ostala sela. Lijepo je da se ovdje sastanemo, da održimo običaje, da se ljudi sastaju i da sela što više ožive, kaže Dragan Šatara iz Јelićke.

Drugo mjesto zauzela je Gornja Lamovita – bili su najuspješniji u bacanju kamena s ramena i najjači u navlačenju konopca.

Treće mjesto osvojili su učesnici iz Gaćana, koji su bili najbrži u trčanju u vrećama.

Za mještane prijedorskih sela manifestacija je od velikog značaja.

Karavan “Selo veselo” i ove godine okupio je nekoliko stotina učesnika iz 16 prijedorskih sela, te brojne posjetioce zbog čega je i jedna od najmasovnijih manifestacija prijedorskog Kulturnog ljeta.

– Potvrda je još jednom da je Selo veselo ispunilo svoj cilj i ove godine. To je oživljavanje društvenog života u ovim selima, istakao je Saša Goronja, organizator manifestacije.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupila su Kulturno umjetnička društava, te izvorne grupe i drugi estradni umjetnici.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je grad Prijedor.

RTRS