Na brdu iznad barskog naselja Šušanj oko 19 sati buknuo je veliki požar. Nezvanično, požar je izazvao Poljak koji se izgubio u šumi pa je zapalio vatru kako bi signalizirao gde se nalazi.

Vatra se rasplamsala u nepristupačnom delu šume na brdu iznad Šušanja, ali se srećom za sada ne širi u pravcu kuća.

Iz pouzdanih izvora mondo.me saznaje da je požar buknuo nakon što je poljski turista, koji se izgubio šetajući  iznad crkve kod Vitica, zapalio vatru da bi signalizirao spasiocima gde se nalazi. Za samo nekoliko minuta buknula je ogromna površina i pred barskim vatrogascima je još jedan veliki izazov!

Pogledajte fotografiju signala koji je Poljak poslao spasiocima:

Pola sata kasnije vatra se rasplamsala na ogromnoj povrišini a pripadnici barske Službe zaštite i spašavanja pokušavaju da izbave nesavesnog turistu. Na lice mesta krenula je ekipa Službe zaštite i spasavanja a poslat je zahtev sektoru za vanredne situacije da alarmira Gorsku službu spasavanja koja bi trebala da krene u potragu za Poljakom.

Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović saopštio je da zatražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenju požara kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a.

U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, ali zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu. Pravimo plan akcije za sutra, od rane zore”, poručio je Čađenović.

Miris gareži oseća se i u urbanom jezgru grada. Pogledajte kako požar izgleda snimljen iz strogog centra Bara, sa distance od više kilometara:

Pogledajte i snimak

Mondo