Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da najava predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da je spreman da u Narodnoj skupštini Republike Srpske izazove tuču i nered zbog najavljene smjene glavnog revizora Duška Šnjegote, govori o tome da se njegovim nalogodavcima žuri i da su spremni da opoziciju pretvore u pobunjeničku grupu.

On je napomenuo da glavna revizija mora da bude politički nezavisna i da počiva na principima struke i pune nezavisnosti.

“Nervoza opozicije govori sasvim suprotno – oni je žele koristiti kao oruđe u kreiranju vlastitog nezadovoljstva unutar Republike Srpske i tu imaju podršku kreatora nemira izvana”, upozorio je Špirić.

On je ocijenio da je koncept jasan – preko revizije do pobune i ulice.

“Znaju li šta slijedi kasnije ili čekaju nove instrukcije kreatora `obojenih revolucija`, ostaje da vidimo”, zaključio je Špirić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica poručio je juče da je spreman i da se “potuče u parlamentu Republike Srpske” da bi spriječio smjenu glavnog revizora Srpske Duška Šnjegote, koju je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Izvor: Srna/RTRS