Septembar ko septembar – varljiv i nestalan – malo nas obasja suncem, malo zaspe kišom….no, vremenske prilike ćemo ostaviti meteorolozima….a da mi vidimo šta nam kažu zvezde, planete, komete, i ostala nebeska « rodbina »….

Jeste li vi svesni da smo upravo zakoračili u septembar ?? I da, kada uđemo u treću dekadu septembra – ulazimo u jesen ?? Meni je nešto ovo leto samo protrčalo….Dok dlanom o dlan, odoše neki topli dani, more, kupanje, uživancija (znam, sad ćete vi reći – nemoj mi pričati o uživanciji u avgustu – pomračenja svaki čas, te retro Merkur, te tamo neki kvadrati i ostalo…..).

U septembar ulazimo sa Suncem u Devici, Jupiterom u Vagi, direktnim (jeeeej !) Saturnom u znaku Strelca. Mesec raste i nalazi se u znaku Jarca, gde mu društvo pravi retrogradni Pluton. Neptun nam je još uvek retrogradan u Ribama, kao i Uran u znaku Ovna. U Lavu se smestila Venera, u društvu sa Marsom i retrogradnim Merkurom….Dakle, znak Lava nam je još uvek najnaglašeniji, tako da je sigurno da ćemo još uvek prolaziti kroz neke « vruće » dane…..ne moraju oni da budu vrući po temperaturi, ali će po dešavanjima – biti, i te kako.

Prvo pa muško – Mars prelazi u znak Device 5-og septembra….Ovaj Mars je dobar za sve ono što je praktično, racionalno, logično, analitično – dakle, za posao – dušu dao. Za ljubav pa….jedino ako ide preko poslovnih okolnosti…

Bukvalno dva sata kasnije, Merkur kreće direktnim hodom. Od samog početka meseca, pa sve tamo negde do kraja druge dekade, biće konstantno u bliskom kontaktu sa Marsom – ako volite i želite da se svađate, evo – sada ćete imati odličnu priliku. No, ako volite da mozak upotrebite za neke pametne, konkretne stvari, za jake akcije koje su dobro smišljene, osmišljene, ali i ostvarene – koristite ove dane !

Odmah 6-og septembra u jutarnjim satima – pun Mesec u znaku Riba. Plus njegova konjukcija sa Neptunom. Sve ono što je tajno, skriveno, daleko, sada dolazi na dnevni red i ide ka svojoj kulminaciji. Ovaj dan punog Meseca ćemo verovatno svi biti kao pijani, a ako donosite bilo kakve zaključke ili odluke – iskreno rečeno, uopšte nisam sigurna da će oni biti iole vredni….

20-og septembra i Venera prelazi u znak Device, a nekoliko sati kasnije imamo i mlad Mesec u istom ovom znaku. Vidite, kao što je u avgustu u znaku Lava, sve “pucalo” od dešavanja, sada će se to isto dogoditi u znaku Device. Posao, trgovina, usluge, obaveze, odgovornost, postaćemo radni i vredni za sve pare. E sad kolike će te pare biti, pa….i ne baš neke naročite, iskreno. Vodićemo računa o svom zdravlju, ako ništa drugo. Polako počinje vreme pripremanja zimnice, ima pečene paprike da mirišu na sve strane, otprilike….

22-og septembra u večernjim satima, Sunce prelazi u znak Vage. Jesen zvanično počinje. Okrenućemo se partnerstvima, poslovnim i emotivnim, okrenućemo se javnosti, postaćemo društveniji. Malo ćemo da “vagamo”, da budemo diplomatičniji, trudićemo se da pomirimo zavađene i smirimo strasti.

27-og Pluton kreće direktno u znaku Jarca, i to u momentu kada tranzitna Venera I Mars imaju trigon sa ovom planetom. Ako ste se pitali šta će se dogoditi u vašim emotivnim relacijama, pogotovo vi koji već neko duže vreme niste “ni tamo ni ovamo” onda znajte da je od ovog momenta moguća ta transformacija I promena iz korena kojoj ste se toliko dugo nadali.

U noći između 29-og i 30-og septembra i Merkur će preći u znak Vage. Čisto da lupi pečat na ovaj poslednji dan I da širom otvori vrata novim saradnjama I novim ljubavima koje će se tokom oktobra roditi ili započeti. Oktobar će nam biti mesec udruživanja na svaki mogući način, i to onog čvrstog, dubokog, trajnog. No, o oktobru kada vreme za njega dođe….

Pred nama je lep mesec. Uživajmo u njemu, zaljubimo se, odmorimo se, provedimo se – Srećno!

B92