Svakodnevno svjedočimo sve težoj ekonomskoj situaciji naših sugrađana, koji su primorani na razne načine obezbijediti sebi sredstva potrebna za život. Nažalost, pojedini nisu u određenim momentima zdravstveno sposobni raditi određene poslove, pa su primorani i mimo ponosa, onog “nama” kojeg imamo svi tražiti od sugrađana pomoć da bi se najeli, doslovno,

Tako se danas dogodio slučaj koji je zgrozio sve one koji su upoznati sa istim. Naime, policija je privela čovjeka koji je svakodnevno mirno, nekada sjedeći, nekada stojeći sa komadom kartona u ruci i šuteći sa porukom napisanom na kartonu molio građane za doslovno komad kruha.

“Pomozite, molim vas. Gladan sam!” i više je nego dovoljno da su mu u ulicu Bihaćkih branilaca svakodnevno ljudi pomagali donoseći hranu. Međutim, zbog kršenja javnog reda i mira, danas je dobio poklon i od policije od 100 KM kazne po prekršajnom nalogu.
Upitno je i remećenje javnog reda i mira, kao i da li je ovo prekršaj “prosjačenja”, no čak i da jeste, da li mislite da oni koje svakodnevno vidimo da rade iste prekršaje budu privedeni po 4-5 sati da borave u pritvoru i dobiju ovakve prekršajne naloge, da ne spominjemo priču o organiziranom prosjačenju?

Ako se dvostruki aršini događaju na ovakvim slučajevima, šta očekivati kada je riječ o “onima gore”?

Oni građani dobre volje, mogu pomoći ovom čovjeku koji se uglavnom nalazi na istoj poziciji, šuti i nikom se ne obraća.

usn.co.ba