Nedovoljan unos tečnosti tokom ljeta najčešći je razlog zbog čega nas tokom toplih dana više boli glava, tvrde stručnjaci.

Ljeti, zbog pojačanog znojenja i visokih temperatura, gubi se više tečnosti, zbog čega je pravilna hidratacija vrlo važna.

Za one koji misle da bi zimi manjak svježeg vazduha mogao biti razlog glavobolja, stručnjaci su ipak stavili veći naglasak na dehidrataciju.

Ali, nije samo nedostatak tečnosti krivac za čestu glavobolju. Ako, recimo, preskačete obroke, doručak pogotovo, ako previše gledate u ekran, ako ste često pod stresom i ne spavate dovoljno…sve su to razlozi zbog kojih organizam reaguje glavoboljom.

Ako ste skloni čestim glavoboljama, promijenite svoj jutarnji režim. Obavezno doručkujte i to obilno, a na posao i svuda sa sobom nosite flašicu vode. Dobar jutarnji obrok držaće sitost na duže, i imaćete više energije da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom, te tako spriječite pojavu glavobolje u popodnevnim satima.

I svakako se pobrinite da legnete malo ranije, kako bi se vaš organizam i glava mogli kvalitetno odmoriti pa da od jutra možete funkcionisati kako treba.

Izvor: Agencije