Dečaci Rudar Prijedora rođeni 2008. godine i fudbaleri gradiškog Starsa rođeni 2006. godine pobednici su, u svojim kategorijama, trećeg tradicionalnog turnira „Mladost 2017“ koji je održan u Glamočanima.

Prijedorčani su u finalnom susretu, posle 0:0 u regularnom toku susreta, zahvaljujući boljem šutiranju penala (3:2) pobedili Stars zahvaljujući golmanu Luki Dukiću koji je bio junak, dok su u starijem godištu Gradiščani bili bolji od Mladosti Farmaproma iz Zalužana takođe posle boljeg izvođenja penala 1:1 – 3:2.

-Bilo je ovo sjajno druženje i jak turnir na kojem smo speli da pobedimo naše večite rivale i Gradiške i ova finalna takmica je samo produžetak rivalstva između našeg kluba i Starsa. Srećni smo zbog osvojenog prvog mesta – istakao je trener Rudar Prijedora Zoran Vranješ.

Zoran Blagojević, trener Starsa godište 2006. takođe je bio zadovoljan trijumfom:

-Još jednom smo potvrdili kvalitet i da smo jedan od najbolje organianizovanih klubova u omladinskim selekcijama. Jedno prvo i edno drugo mestosu veliki speh, malo je nedostajalo da trijumfujemo u obje konkrencije. Ovo su sjajni rezultati.

U ove dve konkrencije nastupilo je ukupno petnaest timova, a posle borbi po grupama u završnici je viđeno mnogo uzbuđenja, prkos jakoj kiši koja je pratila celi turnir.

Rezultati polufinala, godište 2008: Laktaši – Rudar Prijedor 0:0 penalima 6:7, Mladost (G) – Stars 1:3, za treće mesto: Laktaši – Mladost 4:3, finale: Rudar Prijedor – Stars 0:0 penalima 3:2; polufinale, godište 2006: Ljubić – Mladost Farmaprom 0:2, Stars – Mladost (G) 2:0, za treće mesto: Mladost (G) – Ljubić 1:0, finale: Stars – Mladost Farmaprom 1:1 penalima 3:2.

U mlađoj kategoriji za najboljeg golmana proglašen je Luka Dukić (Rdar Prijedor), a za najboljeg igrača Sergej Milanović (Stars). U starijoj kategoriji najbolji golman je Mihajlo Popović (Mladost Farmaprom), a najbolji igrač Petar Kežić (Stars).

Promoter turnira bio je Boris Raspudić, kapiten Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke. Turnir će biti nastavljen za dve sedmice kada će na terenima biti godišta 2007. i 2009.

Sportski žurnal/Slavko BASARA