Recenzent nove knjige predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika “Pobjeda Srpske” Milan Ljepojević izjavio je danas u Banjaluci da naslov ovog djela nosi jasnu poruku da srpski narod i svi ostali koji žive u Srpskoj imaju garantovanu bezbjednost i slobodu.

Ljepojević je rekao novinarima da se naslov “Pobjeda Srpske” može uzeti kao glavna poruka i opredjeljenje ovog djela, koje govori o izbornoj kampanji Dodika i SNSD-a tokom lokalnih izbora prošle godine.

– U knjizi su komentari i govori iz te kampanje, kao i fotografije. Inače, osnovna preokupacija proteklih izbora je bila Republika Srpska ili BiH, a građani su se opredijelili za Srpsku. Pobijedila je Republika Srpska – naveo je Ljepojević uoči promocije knjige predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci.

On je istakao da knjiga ima analitički pristup i dva naslova – “Pobjeda Srpske” i “Srcem za Srpsku”.

– U njoj su govori predsjednika sa 90 odsto političkih tribina na kojima se obraćao prisutnima – naglasio je Ljepojević i dodao da su govori Dodika dostupni građanima na sajtu SNSD-a, te da je ovo treća knjiga iz kampanja lidera te stranke.

Recenzent knjige Franc Sošnja kaže da je ova knjiga istorijski dokument jednog vremena i moderne kampanje.

– Knjiga prikazuje veliku govorničku energiju predsjednika i državničko ponašanje prema Srpskoj i narodu koji tu živi. Dodik nema pisanih govora i na svakom skupu govori motivisano i na drugačiji način, uz originalne poruke – ocijenio je Sošnja.

Na promociji je govorio i treći recenzent knjige Krsto Grujić.

Promociji, na kojoj se danas zbog obaveza nije pojavio autor knjige, prisustvovale su brojne zvanice iz političkog, javnog i društvenog života Srpske.

Milorad Dodik, rođen 1959. godine, srpski je političar, osnivač i predsjednik SNSD-a, a trenutno obavlja funkciju predsjednika Republike Srpske.

Izvor: RTRS, SRNA