Udruženje građana Istočna alternativa Republike Srpske pozvalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da zaštiti imovinu Radio-televizije Republike Srpske od “otimačine koja se priprema u Sarajevu” i da se sačuvaju nacionalna frekvencija i rad javnog medijskog servisa.

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović kaže da su zabrinuti zbog stalnih, žestokih i sve direktnijih napada iz Sarajeva na institucije Republike Srpske, na predsjednika i Vladu, a da tim napadima i nasrtajima na sve što je srpsko nema kraja potvrđuje najnoviji atak i prijetnje RTRS-u.

“Žalosno je što to čine baš srpski predstavnici iz Saveza za promjene u zajedničkim organima BiH”, poručili su iz Istočne alternative, naglašavajući da se RTRS mora odbraniti koristeći sva pravna sredstva.

U ovom udruženju smatraju da je “sarajevski udar” na RTRS “udar na slobodu medija i istinu kojom se raskrinkava izdaja srpskih interesa koju čine ministri iz Saveza za promjene koji urušavaju Srpsku po nalogu svojih mentora i mecena u Sarajevu”.

Izvor: SRNA/RTRS