Osamnaestogodišnji Damjan Dubak iz Andrijevice napravio je pravi karambol kada je sinoć svojim automobilom marke “ford” uleteo u gradsko groblje u Beranama i oštetio veliki broj nadgrobnih spomenika.

Nezgoda se dogodila oko dva sata posle ponoći, a uviđajem je utvrđeno da je Dubak velikom brzinom vozio preko aerodromske piste, a zatim jednostavno produžio još oko dvesta metara i uletio u gradsko groblje. U Automobilu su sa njim bile još tri osobe.

“Pretpostavljamo da je vozio maksimalnom brzinom i da na kraju piste i prelaskom na travu nije kočio, već u panici nastavio tako brzo da vozi. Prava je sreća da niko od saputnika niko nije stradao”, rekao je  sagovornik iz policije.

Dubak je zadobio teške telesne povrede i zadržan je u beranskoj Opštoj bolnici. Maloletna A.Đ. zadobila je prelom vilice i prebačena je u podgorički KC, dok su još dva saputnika, Andrija Asanović (18) i maloletna M.V. (17) prošli sa lakšim povredama.

Utvrđeno je da je Dubak imao 0,56 promila alkohola u krvi, a u prvoj izjavi policiji posle nezgode izjavio je da ne zna šta se dogodilo. Šteta na gradskom groblju gde je probijena betonska ograda u dužini od šest metara i polomljeno šest nadgrobnih spomenika je velika.

Vijesti.me