Potpredsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da ne zna da li je veća bruka ono šta su SDS, PDP i NDP htjeli da urade u parlamentu Srpske ili ovo naknadno izvlačenje i pokušaj optuživanja svega i svakoga za svoje nasilničko ponašanje u Narodnoj skupštini.

On je napomenuo da narodni poslanici nisu birani da ruše institucije i da ne rade ništa.

“Narod je birao svoje predstavnike da ih u skupštini predstavljaju i u interesu svih donose najbolja rješenja. Građani Republike Srpske su imali priliku da vide kako se ko ponašao spornog dana u parlamentu i tu nema izvlačenja. Svako od nas mora preuzeti odgovornost za svoje postupke”, istakao je Žunić.

On je u izjavi Srni naveo da građane Republike Srpske zanima kako žive i od čega žive, a “rušenje skupštine i divljanje po institucijama nisu slike za koje su glasali niti od toga mogu da žive”.

“Danas neki od njih kažu da nisu za makedonski scenario i da su izbori način za osvajanje vlasti. Onda se postavlja pitanje zašto su sada krenuli u avanturu po ugledu na obojene revolucije, kada će imati priliku naredne godine da se demokratski bore za vlast na izborima”, istakao je Žunić.

To vrijeme, kaže on, treba iskoristiti za rješavanje problema građana koji će na izborima reći svoje.

Izvor: SRNA/RTRS