Ono što se svima, osim njima, pre turnira činilo kao želja, sada je realnost – košarkaši Srbije od 20.30 (RTS 1) igraju sa Slovenijom u finalu Evropskog prvenstva

Medalja je u džepu, pitanje je samo kojeg će sjaja biti!

Bez Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice, Nikole Jokića, Miroslava Raduljice, Nikole Kalinića, Nemanje Nedovića, Marka Simonovića, niko se pre početka turnira ne bi kladio na ovu ekipu. I sada, u finalu, ako je suditi po kladionicama, favoriti su neporaženi Slovenci. Nema veze, “orlovi” su ekipa koja voli kada ih otpišu.

Upravo ta ekipa, nije kukala za povređenim igračima, nego je kapiten Milan Mačvan podviknuo, rekao da je ovo najboljih 12 momaka koje Srbija ima. Od prvog dana su verovali da mogu do finala, a onda su igrom, borbom na parketu, odnosom prema dresu koji nose u to vrlo brzo uverili i svakog navijača koji je sumnjao.

– Odnosom prema reprezentaciji, ovi momci su zaslužili da budu u finalu. Pokazali smo dosta, ali ne sve. Ima još prostora za napredak. Odbrana je bila na visokom nivou, ali moramo još bolje ako želimo trofej. Nismo se potrošili u polufinalu. Imamo snage za finale – poručio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

SRBIJA  – SLOVENIJA 20.30

Dvorana: “Sinan Erden dom”.

SRBIJA: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović.

SLOVENIJA: Rendolf, Rebec, Dragić, Nikolić, Prepelič, Murić, Blažič, Vidmar,  Zagorac, Dimec, Čančar, Dončić.

Aleksandar Đorđević se potom osvrnuo i na protivnika u finalu, selekciju Slovenije, koju predvode sjajni Luka Dončić i Goran Dragić.

– Što se tiče Slovenije, igrali su protiv protivnika koji im je dozvolio impresivno. Mi smo Srbija, mi smo tim koji im neće dozvoliti da igraju. Ne znam da li je naša prednost što smo igrali finale, možda minimalna. Ništa više od toga. Ne obaziru se oni na to, nema treme oni su profesionalci. Slovenci šutiraju od tablu, u NBA nose mrezice posle pobede, Slovenci mogu da ponesu tablu kako sutiraju – zaključio je Đorđević.

Nisu naši spremni da se zadovolje srebrom, gladni su trofeja kao i navijači i željni povratka na tron. Posle finala Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, Srbija se bori za zlato i na trećem velikom takmičenju. Red je za treću sreću.

Informer