Na ulicama Vlasenice danas je održana manifestacija “Trka kroz Vlasenicu” kojom je počelo obilježavanje Dana opštine – 21. septembra.

Član organizacionog tima manifestacije i predsjednik Atletskog kluba “Vlasenica” Sreto Krstić rekao je novinarima da je na trci učestvovalo više od 200 takmičara iz Vlasenice i regiona, koji su se takmičili u devet trkačkih disciplina.

“Ovo je prvi put da trku organizujemo na gradskim ulicama. Veoma smo zadovoljni što je odziv bio veliki i što je sve proteklo u najboljem redu”, rekao je Krstić.

Pobjednik u konkurenciji seniora na dionici od 3.000 metara bio je atletičar iz Istočnog Sarajeva Stefan Ćuković, dok je u konkurenciji seniorki, dionicu iste dužine najbrže pretrčala članica banjalučkog “Borca” i reprezentativka BiH Lucija Kimani.

Održane su i trke takmičara u mlađim starosnim kategorijama na 50, 100, 200, 300, 400, 500 i 600 metara, trke u konkurenciji juniora i juniorki na 2.000 metara, te rekreativna trka veterana na 1.000 metara.

Ulogu favorita opravdala je Lucija Kimani, koja je u kategoriji seniorki ubjedljivo trijumfovala.

“Prvi put sam u Vlasenici, zadovoljana sam jer svojim učešćem doprinosim razvoju atletike u ovom gradu i BiH”, rekla je Kimani.

Organizatori trke bili su Kulturni centar “Vlasenica, Turistička organizacije te opštine, te vlasenički Atletski klub, dok je pokrovitelj bila opština Vlasenica.

U okviru obilježavanja Dana opštine narednih dana biće organizove i pozorišne predstave, književne večeri, sportska takmičenja, te kulturno-zabavni programi za djecu.

Glas Srpske