U akciji koju Uprava MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet realizuje u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka do sada su izvršeni pretresi na 31 lokaciji i uhapšeno 28 lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni portparol MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

“Pretresi u okviru akcije kodnog naziva `Petrićevac` izvršeni su na 29 lokacija na području grada Banjaluka, jednoj lokaciji na području Mrkonjić Grada i jednoj lokaciji na području Kozarske Dubice”, navela je Miljanovićeva.

Ona je rekla da se akcija na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga realizuje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te dodala da će više informacija biti poznato tokom dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovaće danas u Banjaluci konferenciju za novinare o realizaciji operativne akcije kodnog naziva “Petrićevac”.

Novinarima će se obratiti ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske Darko Ilić i načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević.

Konferencija za novinare zakazana je za 14.00 časova u Velikoj sali zgrade MUP-a Republike Srpske, najavljeno je iz MUP-a Srpske.

Izvor: RTRS/Srna