Najjača politička stranka u Republici Srpskoj, prema istraživanju agencije Ipsos Adria, jeste SNSD sa 37 odsto podrške građana, saznaje portal “Srpska info”.

Prema ovom istraživanju, koje je početkom septembra urađeno na uzorku od 1.100 ispitanih, na drugom mjestu je SDS sa 14 odsto podrške dok DNS i PDP imaju po 10 odsto podrške građana u Republici Srpskoj. Socijalistička partija, kako se navodi, ima četiri odsto, a Ujedinjena Srpska i NDP po dva odsto podrške građana.

Nezavisni blok – Pokret za Evropu Senada Šepića i Sadika Ahmetovića imaju podršku tri odsto ispitanih, a koalicija Domovina koju predvodi SDA 2,5 odsto. HDZ BiH i SRS Republike Srpske imaju po jedan odsto, sve ostale stranke imaju oko 4,5 odsto, a nije se izjasnilo devet odsto ispitanih.

U Banjaluci, kao i na nivou Republike Srpske, SNSD je daleko najjača stranka sa 41 odsto podrške, slijede PDP i DNS sa po 13 odsto podrške dok Ujedinjena Srpska ima šest odsto podrške.

NDP ima četiri odsto podrške ispitanih, dok se SDS nalazi na tri odsto kao i SP.

Nezavisni Blok – pokret za Evropu podržava dva odsto ispitanih, a koaliciju Domovina tek jedan odsto, dok je nešto manje od 15 odsto neodlučnih.

U Prijedoru je dominantan i dalje DNS sa 31 odsto podrške ispitanih građana, a slijedi SNSD sa 23 odsto, SDS sa 12 odsto, SDA i SDP-DF imaju po sedam odsto, PDP šest odsto, a Nezavisni blok – Pokret za Evropu pet odsto podrške ispitanih građana.

Kad su u pitanju rezultati za Federaciju BiH, takođe, na uzorku od 1.100 ispitanih, najjača stranka je SDA sa 19 odsto podrške, SDP i SBB imaju po 13 odsto podrške ispitanih, a HDZ BiH sa 12 odsto.

Izvor: SRNA/RTRS