U posljednje tri takmičarske utakmice fudbaleri Rudar Prijedora nisu osjetili slast pobjede. Prvo su u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske poraženi (1:3) u Mrkonjić Gradu od prvoligaša Slobode, potom su kod kuće igrali nerješeno (1:1) protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva u prvenstvenom susretu, da bi u minuli utorak u šesnaestini Kupa BiH ugostili Tekstilac Kort iz Dervente, remizirali – 1:1 i tek nakon boljeg izvođenja penala (5:4) prošli dalje.

Pred izabranicima trenera Zlatka Jelisavca u subotu (16 časova) na stadionu „Luke“ u Doboju je utakmica sedmog kola protiv „fenjeraša“ Sloge u kojoj se pobjeda nameće kao imperativ. Remijem sa „sokolovima“ na domaćem terenu Prijedorčani su lidersku poziciju prepustili jedinom i najvećem konkurentu Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine. Sada žele da trijumfuju u Doboju, a jednim uhom će osluškivati šta se zbiva u Donjem Šepku na susretu Napredak – Zvijezda 09.

-Sloga sigurno ima bolji i kvalitetniji tim nego što to položaj Dobojlija na tabeli govori, tako da nas čeka izuzetno teška utakmica pogotovo što je domaćin pod moranjem jer još uvijek nema nijednu pobjedu. Prošle sezone u Doboju smo odigrali 3:3, sada bi bilo lijepo kada bi postigli gol više od Sloge, neka bude 4:3! Imamo naše adute i vjerujemo da ćemo se radovati – optimističan je fudbaler Rudar Prijedora Draško Lolić.

prijedor24h