Edis Mulalić je „prebacio“! Nezadovoljan suđenjem bio je poslije remija (1:1) protiv Slobode na domaćem terenu u prošlom kolu, a definitivno je „pukao“ večeras u Mostaru na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ (0:2) kada je isključen u 43. minutu nakon što je sudija Miloš Gigović iz Gradiške dosudio penal za domaćina, aktuelnog šampiona Premijer lige BiH.

Mulalić je posovao sve po redu, a o njegovoj „tački predstave“ na atletskoj stazi delegat Mato Itrić iz Brčkog je napisao u zapisniku utakmice sljedeće:

„U 43. minuti odstranjen je trener gostiju Mulalić Edis na asistenciju četvrtog suca zbog psovanja majke glavnom sucu, te psovanja Saveza koji ga je poslao. Nakon toga je nastavio s burnom reakcijom te je odgurnuo četvrtog suca naklon čega se obratio meni te je ponovno opsovao Savez i ligu. Na početku drugog poluvremena imenovani se kod ulaza na ograđeni dio terena za igru ponovo obratio glavnom sucu s vulgarnim riječima, psovkama i prijetnjama.“

Ulogu četvrtog arbitra obavljao je Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Zanimljivo je da je nezadovoljstvo trenera na terenima BiH sve veće, u srijedu je zbog slične stvari isključen Ibro Rahimić, trener Veleža i suspendovan je do daljnjeg. Vjerovatno ista sudbina čeka i Mulalića.

Treba istaći da je poslije meča u Krupi Mulalić rekao jednu rečenicu po kojoj se vidjelo da u njemu tinja nezadovoljstvo zbog sudijskih (ne)pravdi:

-U ovoj zemlji i ligi što si god pošteniji i korektniji, gore ti je, pokušavaš da ćutiš i radiš, ali ti ne daju, ruše te…

U utakmici devetog kola Premijer lige BiH Zrinjski je golovima Miloša Filipovića pobijedio Mladost (DK) rezultatom 2:0.

SportDC