Polaznici Ljetne škole glume “Živko Desnica” Pozorišta Prijedor odigraće premijerno u subotu, 30. septembra, predstavu “Terapija” čime će i zvanično biti otvorena 65. sezona u ovom teatru.

Glumac i voditelj škole glume Dean Batoz je istakao da je riječ o osam polaznika ove škole i da će predstava biti nešto drugačija nego predstave prethodnih generacija.

“To je kolaž glumačkih zadataka, jer je teško naći dramski predložak teksta koji odgovara svima i po godinama i da svi budu podjednako zastupljeni”, istakao je Batoz na današnjoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je dodao da je na audiciji u junu bilo 25 potencijalnih polaznika.

“Malo smo povisili kriterijume i primili smo osam polaznika sa kojima smo radili tokom ljeta. Vjerujem da nakon ove predstave pozorište može i dalje računati na njih”, rekao je Batoz.

On je istakao da se škola glume i organizuje radi popularizacije pozorišne umjetnosti, približavanja mladim ljudima i da se popuni postojeći ansambl.

U predstavi će igrati Katarina Balaban, Tanja Piljić, Milovan Srdić, Dana Poletan, Ivana Kesić, Tijana Došen, Slađana Buvač i Vasilije Pačariz.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš najavio je za 21. oktobar i premijeru predstave “Sve o ženama” prema tekstu Mire Gavrana, u režiji Darka Cvijetića.

“Premijera predstave `Sabirni centar`, koju radimo u koprodukciji sa banjalučkim Narodnim pozorištem je planirana za 18. oktobar u Banjaluci, a kod nas će biti na repertoaru tek kada obezbijedimo svjetlo, jer je predstava u tom smislu veoma zahtjevna”, rekao je Baroš.

On je za polovinu novembra najavio i premijeru predstave “Laža i paralaža” prema tekstu Јovana Sterije Popovića i u režiji Đurđe Tešić iz Beograda.

Izvor: SRNA/RTRS