U Prijedoru je danas otvorena privredno-turistička manifestacija “Dani meda 2017” koja je okupila 20-ak izlagača iz deset gradova Republike Srpske, BiH i Srbije.
Riječ je o izložbeno-prodajnoj manifestaciji koju Udruženje pčelara “Prva pčela” iz Prijedora organizuje 12. put s ciljem promocije pčelarstva i pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja.

Predsjednik ovog udruženja Đuro Kunić rekao je novinarima da je ova godina bila teška kako za poljoprivredne proizvođače, tako i za pčelare, te da utoliko više raduje što je broj izlagača na sajmu, ipak, dovoljan da bi ponuda bila i bogata i kvalitetna.

On je naveo da ovo udruženje ima 50 aktivnih pčelara i da je slikovit prikaz koliko je godina teška da je iz jedne košnice prinos dva do tri kilograma meda, a da je u boljim godinama bio oko 15 kilograma po košnici.

“Cijene su iste kao i prošle godine, tako da kilogram meda košta 15 KM, a slična je situacija i sa ostalim proizvodima za koje smo preporučili izlagačima da budu na nivou prošlogodišnjih”, naglasio je Kunić.

Izlagače je posjetio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da je manifestacija važna jer okuplja proizvođače meda iz regije koji su zahvalni na ovakvom načinu posredovanja između njih i kupaca.

“Dani meda” biće otvoreni do nedjelje, 1. oktobra.