Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podneseno je još deset izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 11 lica za 13 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

U nastavku akcije kodnog naziva “Petrićevac”, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su još deset izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 11 lica za 13 krivičnih djela.

Višemjesečna policijska akcija “Petrićevac” rezultirala je hapšenjem 28 lica, od kojih je deset zadržano u pritvoru, a protiv 21-og lica podnesen je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Portparolka MUP-a Republike Srpske Danica Gnjatović izjavila je da za osam lica postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i promet opojne droge, te da za jedno lice postoji sumnja da je počinio krivično djelo – nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok za dva lica postoji sumnja da su počinili oba krivična djela.

Riječ je o licima čiji su inicijali M.B. /21/, S.Z. /21/, Ј.V. /20/, D.Č. /31/, D.Z. /21/, D.Ć. /26/, V.S. /32/, N.M. /33/ za koje postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnja i prometa droge.

Za lice G.O. /30/ postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok za lica B.P.K. /32/ i A.P. /40/, postoji osnovana sumnja da su počinili oba krivična djela.

RTRS