Ona može da obuzme naše tijelo na više različitih načina, a često smo i sami zbunjeni i ne znamo kako da definišemo to što osjećamo.

Osjećanja variraju od čiste želje za nekim, veze za jednu noć, prave veze, nervoznog flertovanja do duboke intimnosti između partnera. Tu je i pitanje kako se naš partner osjeća i da li su nam osjećanja uzajamna. Kako biste definisali šta osjećate prema nekome obratite pažnju na sljedeće “simptome” i nivou veze kome odgovaraju.

Zaljubljenost najavljuju oni lepršavi leptirići u stomaku, a sve što želite jeste da usrećite jedno drugo. Trudite se da razumijete sve što se mota po glavi vašem partneru i da što više vremena provodite zajedno. Do mozga dopiru feromoni koji su zaduženi za osjećaj privlačnosti.

Ukoliko čeznete za nekim onda ste vođeni željom. Želite da doživite zajedničke romantične, ali i seksualne trenutke i često imate seksi fantazije. Možete da osjetite erotičnu povezanost i kada niste zajedno.

Požuda vas navodi da žudite za seksom kako biste ispunili svoje emocije. Imate erotične fantazije o nekome, a vaš cilj je da dostignete seksualno zadovoljenje.

Kada je u pitanju strast, onda intenzivno želite nekoga i fizički i emotivno. Volite da budete misteriozni, ali imate povjerenja jedno u drugo. Često se zabavljate, smijete i priređujete iznenađenja jedno drugom, a u seksu ste maštoviti i vodite računa o obostranom zadovoljstvu. Adrenalin koji pri tom osjećate čini da ste ludo zaljubljeni.

Intimnost je nešto čemu teži veliki broj parova. To se postiže potpunim povjerenjem, dijeljenjem najbitnijih detalja iz života zbog čega jako cijenite jedno drugo. Imate osjećaj da su vaša dva srca zapravo jedno, a vaš mozak otpušta oksitocin zadužen za osjećanje povezanosti.

U ljubavi osjećate snažne emocije prema partneru i to mu dokazujete kroz riječi i djela. Partner, kao povezanost, sa vama dijeli poljupce, zagrljaje i osjećate duhovnu povezanost. Imate sve što vam treba za dugu i uspješnu vezu: prijateljstvo, poštovanje, povjerenje, komunikaciju i strast.

Avaz