U pucnjavi u hotel-kazinu “Mendelej bej”, gdje se održavao muzički festival, najmanje 50 osoba je ubijeno, a više od 200 je ranjeno. Napadač je identifikovan kao 64-godišnji Stiven Pedok, javlja En-Bi-Si pozivajući se na istragu.

Američka policija saopštila je danas da je Stiven Pedok, osumnjičen da je u pucnjavi u Las Vegasu ubio najmanje 50 ljudi, izvršio samoubistvo prije dolaska policije. Šerif Džo Lombardo izjavio je da se napadač prijavio u hotel u ovom gradu u četvrtak, 28. septembra, i boravio u hotelskoj sobi do sinoćnjeg napada.

Pucnjava, u kojoj je ranjeno više od 400 ljudi, je najtragičniji događaj ove vrste u istoriji SAD.

“U ovom trenutku vatrogasna služba procjenjuje da je broj povrijeđenih daleko iznad 400 i da će broj žrtava biti veći od 50”, rekao je Lombardo, a prenosi “Sputnjik”.

U napadačevoj hotelskoj sobi pronađeno je desetak komada vatrenog oružja. Policija je ranije objavila da u ovom trenutku nisu poznati motivi napadača koji je pucao sa 32. sprata na posjetioce festivala kantri muzike.

Američka Služba državne bezbjednosti saopštila da je da ne postoje prijetnje drugim javnim skupovima u SAD poslije napada u Las Vegasu.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp oglasio se na Tviteru, izrazivši žalost i uputivši saučešće porodicama stradalih.

Policija je ranije na svom zvaničnom nalogu na Tviteru potrvdila da je jedan osumnjičeni pogođen.