Skroman socijalni budžet od tek nešto više od 4 miliona maraka i deficit u visini godišnjeg budžeta nije spriječio predhodnu vlast u Vlasenici da se ugovorom obaveže da će privatnoj BN TV mjesečno plaćati hiljadu maraka, bez PDV-a.

Obaveza RTV BN pri tom se svela na par minuta programa, odnosno dvije posjete ovoj lokalnoj zajednici.

Za boračke kategorije, penzionere, omladinske organizacije, iz vlaseničkog budžeta isplaćivalo se neredovno i malo, a uz Centar za kulturu odlukom ranijeg saziva SO pod stečaj je otišla i lokalna TV, Vlasenički informativni kanal. A da li je BN u skladu sa ugovorenim obavezama bila prozor u svijet stanovnika Vlasenice.

Bivši načelnik Vlasenice Dragoslav Todorović sa RTV BN sklopio je ugovor na neograničen period sa mjesečnom tranšom od 1 117 maraka koja bi se plaćala svakog 20. u mjesecu.

“Ta TV jednom je dolazila, reportaža kada je odbornik SNS prešao za određenu svotu novca na stranu SDS-a i kada su dobili skupštinsku većinu”, istakao je šef Kluba odbornika SNSD u SO Vlasenica Aleksandar Kraljević.

Za predhodnu garnituru vlasti BN TV korektno je odrađivala ugovoreni posao. Pri tom, iz vlaseničkog SDS-a tvrde da je ugovor naslijeđen, mada je dokument datiran 8. avgusta 2014.

“Bio je to ugovor sa medijskom kućom kao i svim drugim medijima . Lokalna TV bila je neprihvatljiva. Sudske presude bi blokirale budžet opštine, pa smo donijeli odluku da ne treba da postoji”, kaže Pero Stojšić iz SDS-a.

Odlukom da ne postoji VIK, kao ni omladinski savez, da ne finansiraju Udruženje penzionera, duguje Boračkoj organizaciji, Organizaciji porodica poginulih,socijalnim kategorijama presudili su sami sebi, izgulili vlast u Vlasenici. Ostavili su breme dugova od 4 miliona, nivo godišnjeg opštinskog budžeta, brojne tužbe i dugogodišnje reprograme.

RTRS