Krdo od 40 divljih svinja protutnjalo je kroz selo Vojvoda Zimonjić u vojvođanskoj opštini Kanjiža, piše novosadski Dnevnik.

Divlje svinje u stampedu kroz selo snimio je seljanin Goran Bošnjak i postavio na društvene mreže.

Bošnjak kaže da su na čelu krda koje je rušilo ograde “kao da ih nema” bila tri velika vepra od po najmanje 200 do 250 kilograma.

– Veliki veprovi rušili su seoske ograde kao da ih nema i krčili put stadu. Za njima su trčale krmače, nazimad od pedesetak i prasad od dvadesetak kilograma. Pratio sam ih automobilom skroz do izlaska iz sela do pašnjaka Јaraš, gdje se krdo malo rasturilo – rekao je Bošnjak.

On je naveo da je krdo divljih svinja protutnjalo kroz imanja Martinovića, Supića i Ćuluma Ulicom Džemala Bijedića, pa nastavilo Ulicom Veljka Vlahovića prema pašnjaku Јaraš.

I za upravnika lovišta Lovačkog udruženja “Kapetanski rit” u Kanjiži Dušana Nićiforovića pojava tako brojnog krda divljih svinja je veliko iznenađenje.

– Toliko krdo od oko 40 divljih svinja do sada nikada nije viđeno, niti sam čuo da ih je neko vidio, dok se nisu pojavile u Vojvodi Zimonjiću. Ne znam odakle su stigle i šta se desilo, osim ovog nesvakidašnjeg događaja o kojem me je izvijestio Goran Bošnjak. Do sada smo na našem terenu najviše viđali krda od pet-šest divljih svinja – kaže Nićiforović.

Stampedo divljih svinja kroz selo Vojvoda Zimonjić dogodio se u srijedu 4. oktobra u ranim jutarnjim časovima.

Selo Vojvoda Zimonjić udaljeno je svega šest kilometara od centra Kanjiže.

Izvor: SRNA/RTRS