Na nedavno održanom Memorijalu “Dr Milan Jelić” u Modriči, kadeti Zvijezde 09 sve su zadivili ispoljenim znanjem i zalaganjem. Seniori ovog tima su vodeći u Prvoj ligi Republike Srpske. Predsjednik tima sa istoka Srpske, Boris Stanišić, pratio je kadete Zvijezde 09 u Modriči.

Kako u životu, tako i u sportu: uspeh treba zaslužiti. Primer Zvijezde 09 je potvrda da treba raditi, rezultati će doći.

„Kvalitet dolazi uz prethodan mukotrpan rad. Ne znam koliko sada mogu biti zadovoljan kada znam da možemo više. Ima rezultata, a postojimo kratko vreme. Da, zavidni su ovi rezultati. Mi smo obnovili rad kluba 2009.godine. Moj rođak Miroslav i njegov pokojni otac i ja smo obnovili registraciju kluba. Ona je postojala u Brgulama, rat je učinio svoje. Onda smo pre sedam godina krenuli od 6.lige i sada smo vodeći u Prvoj ligi Republike Srpske“, kaže Boris Stanišić, predsednik Zvijezde 09.

Seniori prvi, smeši se „elita“ BiH.

„Letos sam najavio tako nešto. Cilj nam je Premijer liga BiH. Stekao sam određene uslove da to postigne mo . Imamo kvalitetan mladi pogon, imamo pionire, kadete, juniore. Juniori su ušli u Premijer ligu BiH. Na Memorijalu ’Dr Milan Jelić’ kadeti su pobedili bratsku Crvenu zvezdu, ali u finalu smo na penale zaustavljeni od OFK Beograda. Guramo napred, to je naš cilj“, pojašnjava Stanišić.

Radi se i na infrastukturi. Poseduju Sportski centar u Etno selu Stanišići, a sada je i tadion u Ugljeviku u vlasništvu Borisa Stanišića. On će ponuditi uslove za evropske sadržaje.

„Imamo ambicije, pa nam treba i infastruktura. Imamo zavidne uslove u Etno selu Stanišić, ali smo došli i do stadiona u Ugljeviku. Bio je jako zapušten i u jadnom stanju, pa sada smo pristupili potpunoj rekonstru kciji. Imam iskustvo u građevinarstvu, pa smo pristupili renoviranju. Vraćamo tom stadionu sjaj, imao je neophodnu evropsku licencu i sada želimo to ponovo da imamo. To će biti dobitak za fudbal Republike Srpske. Tu ćemo igrati premijerligaške utakmice, možda nekad i evropske“, planira Stanišić.

Kadeti Zvijezde 09 su u Modriči minulog ponedeljka i utorka pokazali da taj kolektiv ima perspektivu.

„Pobedili smo i branioca trofeja od prošle godine. Na mladima svet ostaje. Ne može se fudbalom baviti klub koji nema mlađe selekcije.Bez omladinskog pogona nema ništa. Nedavno je Crvena zvezda bila kod nas i pobedila nas, sada smo mi bili bolji. Oni vode negde 4:3 protiv nas, ali to su naša braća. Za uspehe u mla đim selekcijama treba imati i dobre trenere. Ja sam angažovao kvalitetne stručnjake. Tu su Zoran Gligorić i Milan Đuričić. Bili su u reprezentaciji Srbije. Igramo po programu Milanovom i po kome je igrala repreze ntacija Srbije, a bila je prvak Evrope. Dakle, treba imati dobar stručni kadar. Ne igramo ’seljački’ fudbal, nego od noge do noge. Ne robujemo da sada budemo prvi. Hoćemo da u pravo vreme budemo najbolji. Kada se to ostvari, znam da je moja misija u fudbalu ispunjena“, zaključio je Boris Stanišić, predsednik Zvijezde 09.

Ta Zvijezda 09, izvesno je, oenje se ka najvišem stepeniku pobedničkog postolja!

Prijateljstvo

Boris Stanišić je naglasio da ga raduje što se Alfa Modriča ponovo budi.

„Petar Jelić je moj veliki prijatelj. Poznavao sam njegovog pokojnog oca Milana. Oba su posebni. Memorijal je okupio fudbalsku mladost koja je pokazala zavidno znanje i volju. Nismo bili prvi, zaustavljeni smo u finalu, ali dolazimo i naredne godine“, rekao je Stanišić.

SportDC