Policija je u akciji “Piramida” privela 18 dilera droge sa područja Banjaluke, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Sanskog Mosta, Sarajeva i Visokog. Uhapšeni su od ranije poznati policiji a neku su već bili kažnjavani zbog dilanja drogom.

Kriminalna grupa praćena je gotovo šest mjeseci i na kraju je uhapšeno 18 osoba. Pretresene su 23 lokacije u Srpskoj i Federaciji BiH. Najvipše uhapšenih je u Banjaluci, a među njima i jedna djevojka.

Uhapšeni bi sutra trebalo da budu predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

“U akciji, koju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa policijskim upravama i Sipom, oduzeto je 95 grama heriona, 1.425 grama marihuane, 23 grama kokaina i 32 grama spida”, rekao je direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić naglasio je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke s ciljem dokazivanja krivičnih djela proizvodnja i promet opojnih droga, gdje distribucija ide od dilera do zavisnika. Droga je u Banjaluku stizala iz Sanskog Mosta preko Prijedora, dok je iz Sarajeva direktno stizala u grad na Vrbasu.

“Bazirali smo se na ulično dilanje, ne praveći akcije oduzimanja veće količine droge. U proteklih šest mjeseci imali smo 20 dokumentovanih primopredaja između prodavca i ovisnika”, naveo je Ilić.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Muhamed Halilović /39/, Dragan Stanišić /33/, Milan Piculin /34/, Dragan Maksimović /38/, Tihomir Novaković /42/, kao i Miloš Dulić /36/.

Slobode su lišeni i Vedran Žolja /33/, Јulija Halupa /24/, Dalibor Mačak /36/, Ognjen Kokić /35/, Nebojša Јanjić /44/, Nedeljko Šućur /47/, Zoran Šavija /59/, Dalibor Živković /26/, Dragomir Živković /46/, Branko Milivojša /55/, Nedžad Bašić /35/ i Edin Behremović /48/. Devet uhapšenih je iz Banjaluke.

Policija Srpske prošlog mjeseca uhapsila je 28 lica u akciji kodnog naziva Petrićevac takođe zbog nezakonite trgovine drogom.

RTRS