Na području Prijedora za devet mjeseci ove godine evidentirano je ukupno 689 krivičnih djela, što je za 11,2 odsto manje nego prošle godine.
Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić istakao je da je ukupan broj evidentiranih krivičnih djela u posljednje tri godine u padu za 200 krivičnih djela ili za 22 odsto, a u isto vrijeme njihova rasvijetljenost bila je 86,9 odsto.

“Iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je 561 krivično djelo što je za 86 krivičnih djela ili 13,3 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji devetomjesečni period”, naveo je Ivanić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je posebno istakao da je tokom devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave Prijedor evidentirano 10 slučajeva lažnih prijava krivičnih djela koje su rasvijetljene, a njihovi počinioci procesiurani.

“Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 60 krivičnih djela, kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu većem od 761.000 KM”, rekao je Ivanić.

On je novinare upoznao i o dosadašnjim aktivnostima akcije “Tabako” tokom koje je pronađeno i oduzeto ukupno 587,2 kilograma rezanog duvana i 4.987 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja za devet mjeseci ove godine, Ivanić je istakao da je evidentirano 20.683 prekršaja i 662 saobraćajne nezgode.