Predsjednik i član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Dalibor Majkić (Arcelor Mital) i Ranko Vučković (Grad Prijedor) povukli su ostavke koje su podnijeliu subotu ujutro. To je epilog današnjeg sastanka u kabinetu gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića na kojem su prisustvovali i predstavnici sponzora kluba Mladen Jelača (Arcelor Mital) i Stanko Vujković (RŽR “Ljubija“), kao i treći član UO FK Rudar Prijedor koji nije podnio ostavku Goran Mikanović, te direktor kluba Vukašin Đaković.

Majkić i Vučković će da nastave da rade u Upravnom odboru sigurno do 30. novembra, a šta će dalje da bude biće viđeno. Njihove ostavke su bile neočekivane, pogotovo što su došle na dan uoči prvenstvene utakmice i gostovanja u Zvorniku kod Drine koju su „rudari“ izgubili (0:1).

Sinoć je, poslije sastanka u gradskoj administraciji održana i sjednica Upravnog odbora kluba na kojoj je odlučeno da za sportskog direktora bude imenovan Nedžad Žerić, dugogodišnji kapiten i prvotimac kluba, nekadašnji reprezentativac BiH i stručnjak sa UEFA profi licencom koji odlično poznaje stanje u klubu jer je dugi niz godina radio kao pomoćni trener.

On će imati ugovor na tri mjeseca, s mogućnošću produžetka ukoliko se stvari u takmičarskom segmentu pomaknu prema boljem i profesionalnijem radu.

Takođe,a večerašjem skupu prave produže je i ugovor direktoru kluba Vukašinu Đakoviću koji je u prethodnom periodu uradio dosta toga na organizacionoj konsolidaciji prvoligaša Repblike Srpske.

U sezoni kada klub slavi 90. rođendan (osnovan 23.maja 1928. godine) u Rudar Prijedoru žele titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

SportDC