Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda ocijenilo je da je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske jedna od istorijskih odluka Narodne skupštine Srpske.

Ovo udruženje osudilo je ponašanje opozicije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske tokom usvajanja Rezolucije i ometanje rada parlamenta, navodeći da se “nameće pitanje za koga ili za čiji interes /lider SDS-a Vukota/ Govedarica, /lider NDP-a Dragan/ Čavić, /lider PDP-a Branislav/ Borenović i njihova klika rade”.

“Tragikomična dinamika loših protagonista ne smije nam pomutiti razum i preusmeriti sa osnovnih ciljeva razvoja Republike Srpske, kao i sa stvari preko kojih se ne može i ne smije prelaziti, jer kako rekoše napaćena braća organizovana u Udruženje ‘Veterani Republike Srpske’: `da li je duvanje u pištaljke odgovor na sramnu presudu Naseru Oriću, a nas će da hapse`, a mi ćemo dodati, po Maksumićevom aršinu i za koliko novaca”, ističe se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je sinoć Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

U Rezolucije je navedeno da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Izvor: Srna/RTRS