Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas rebalans budžeta za 2017. godinu u iznosu 38.320.458 KM, što je za 4,84 odsto više u odnosu na usvojeni budžet.
Načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora Biljana Malbašić rekla je da su ovim rebalansom izvršena usklađivanja budžetskih prihoda i rashoda.

“Tokom ove godine nije bilo značajnih odstupanja u odnosu na planirane prihode i rashode osim na dvije stavke na šta je uticala i realnost, a to je kreditno zaduženje koje smo morali uvrstiti u rebalans, i to za dio sredstava koja bi trebalo budu realizovana do kraja godine”, rekla je Malbašićeva novinarima.

Ona je dodala da je u rebalans uvršteno i učešće grada u finansiranju izgradnje stanova u naselju Raškovac za socijalne kategorije i izbjegla i raseljena lica s ciljem zatvaranja kolektivnih centara.

“Ostalo se odnosi na usklađivanje potrošnje sa osam mjeseci i realne procjene prihoda do kraja godine”, rekla je Malbašićeva.

Ona je navela da će više od 300.000 KM od naknada od pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredno biti usmjerena za sanaciju štete poljoprivrednicima od proljetnog mraza.

Malbašićeva ističe da je budžet grada Prijedora stabilan kao i ranijih godina.

“Nemamo nikakvih problema u likvidnosti i servisiranju tekućih pa i kreditnih obaveza”, istakla je Malbašićeva.