Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević smatra da je slučaj teroriste Magomed Isakova /44/ iz Dagestana potvrda opstrukcija u borbi protiv terorizma, koje bezbjednosne agencije na nivou BiH stalno čine.

“Isakov je po zahtjevu Interpola Moskva uhapšen na Aerodromu Sarajevo u aprilu ove godine i od tada se sprečava njegovo izručenje Moskvi. Ponovo ga je juče uhvatila Granična policija BiH prilikom bjekstva koje mu je omogućila Služba za odnose sa strancima”, kaže Galijašević, dodavši da je Isakov ponovo vraćen u Imigracioni centar.

Galijašević je rekao Srni da se sada postavlja opravdano pitanje ko je propustio mjere nadzora nad njim i ko opsturiše međunarodnu saradnju, odnosno ko opstruiše njegovu deportaciju u Rusiju.

On je naglasio da se Isakov vratio sa sirijskog ratišta u aprilu i da se sklonio u BiH, gdje mu je, kaže Galijašević, najbezbjednije kao i drugim teroristima.

Služba za poslove sa strancima saopštila je da je na području Bijeljine juče priveden državljanin Rusije koji predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost BiH jer se dovodi u vezu sa terorizmom.

Ruski državljanin čiji su inicijali M.I, koji je priveden juče, stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina.

Izvor: Srna/RTRS