Jeste li ikada čuli priču da je dobra djevojka kriva zato što je u ljubavnom odnosu nestala sva hemija, energija, seksualnost i želja?

I da je na kraju bila ostavljena zato što je previše dobra? Ako vam je to barem djelimično poznato, dopustite nam da vas upoznamo sa sindromom “dobre djevojke”, koji je sve, samo ne dobar. Osim ako ne želite biti solo!

Ovo su znakovi  da je vrijeme za velike promjene:

Riječ “ne” ne postoji u vašem rječniku.

Kada je u pitanju vaš partner, spremne ste na sve. Njemu jednostavno ne možete reći ne. Zbog toga često žrtvujete svoje planove, želje, ali i svoje najbliže, Vrijeme je da lupite šakom o sto i pokažete da vas ne može kontrolisati.

Uvijek njegovo mišljenje postaje vaše.

Vaše ideje, želje i mišljenja uvijek su u drugom planu, odnosno nekada ni ne ugledaju svjetlo dana. Bojite se da nećete biti dovoljno dobre u njegovim očima ako mu pokažete svoju pravu stranu. Ako se vaši strahovi pokažu tačni onda vas ni ne zaslužuje!

Za svako njegovo grozno ponašanje pronalazite opravdanje.

Nije raspoložen, imao je težak dan na poslu, ovo mu je zaista teška godina. Bacite svoj unaprijed spreman spisak opravdanja za njegovo bezobrazno ponašanje i prihvatite da je ponekad pravi kreten prema vama.

Uradit ćete sve, samo da mu udovoljite.

Nadate se da će znati cijeniti vašu žrtvu i sav trud koji ulažete u vaš odnos i vjerujete kako će vam on to sve vratiti. Neprestano činite sve što je potrebno samo da on bude sretan i zadovoljan. Je li vam ikada uzvratio?

Ne smeta vam što ste mu uvijek na drugom mjestu.

Ne treba vam prvo mjesto u njegovom životu, zadovoljavate se sitnicama i nadate se boljoj budućnosti.

Nikada mu ne govorite što vam zapravo smeta kod njega jer želite da vaša veza uspije po svaku cijenu.

Nikada mu ništa ne prigovarate, vjerujete mu sve što vam kaže, nemate ljubomorne ispade. Sindrom “dobre djevojke” možda će se svidjeti malom broju muškaraca, ali većina njih, barem onih vrijednih pomena, vole žene koje se mogu i znaju izboriti za sebe.

Avaz