Ne samo da su banane dobre za zdravlje, već kora banane može da vam pomogne i u ulepšavanju, a korisna je i u nekim kućnim poslovima.

Banane su veoma ukusne, bogate su kalijumom, sadrže protein i pomažu u snižavaju visokog krvnog pritiska.

I ne samo što su zdrave i omiljena užina mnogih, već možete da ih upotrebite za poliranje srebra, izbeljivanje zuba i još mnogo toga.

Da biste izbeleli zube, stručnjaci preporučuju da korom banane istrljate zube nekoliko minuta pre nego što ih operete, a rezultati bi trebalo da budu vidiljivi za nekoliko nedelja.

Osim toga, banane mogu da vam pomognu da se rešite akni i bora jer sadrže vitamine i minerale koji umiruju upaljenu i iritiranu kožu, dok je istovremeno zatežu. Jednostavno unutrašnjim delom kore banane istrljajte lice svako veče i za nekoliko dana će vam koža biti čistija.

Verovatno ne znate da zahvaljujući enzimima koje sadrži, banana pomaže i u zaceljivanju rana. Dakle, ako imate neku manju posekotinu ili plik, blago istrljajte korom banane i rana će brže zarasti.

Stručnjaci kažu da ova voćka može da vam pomogne i da se rešite glavobolje, tako što ćete rashlađenu koru držati na čelu nekoliko minuta.

Takođe, korom banane možete da “premažete” cveće odnosno listove, ali i da upotrebite za poliranje obuće, kože i srebra.

Dnevno