U okviru međunarodne policijske saradnje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa MUP Srbije u Rogatici je uhapšena osoba B.Ć. (65) zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Srna nezvanično saznaje da se radi o Bori Ćebiću.

Policijski službenici MUP Srpske pri hapšenju Ćebića pretresli su njegov stan i druge prostorije, kao i pokretne stvari koje koristi, te pronašli poluautomatsku pušku, pušku, automatsku pušku sa preklopnim kundakom, puškomitraljez, dva pištolja, devet mina i 113 metaka za pištolj, 1.389 puščanih metaka i 766 metaka za puškomitraljez, prenosi Srna.

Osoba B.Ć. je na osnovu prethodnog dogovora sa više osoba iz Srbije, nabavljala oružje i municiju na teritoriji Republike Srpske. Oružje su zatim preuzimala lica iz Srbije, koja su ga krijumčarila u Srbiju i prodavali, saopšteno je iz MUP Republike Srpske.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osobe B.Ć. će nadležnom tužilaštvu biti podnesen Izveštaj o izvršenom krivičnom delu.

EuroBlic