Bivši albanski premijer i predsjednik Salji Beriša optužio je albansku vladu da direktno kontroliše šverc droge u Albaniji i rekao da je „više od devet milijardi evra droge sakriveno u albanskim tunelima”, prenijeli su danas makedonski mediji.

U intervjuu za televiziju Njuz 24 (News 24), Beriša je optužio albansku vlast, predvođenu premijerom Edijem Ramom, da je direktno umiješana i da kontroliše proizvodnju i šverc marihuane u Albaniji.

„Premijer Edi Rama je direktno umiješan u proizvodnju, a sada i u sakupljanje droge… Tvrdim da je više od devet milijardi evra droge sakriveno u tunele u Albaniji”, rekao je Beriša.

On je rekao da su optužbe protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sajmira Tahirija tačne, jer je, kako je rekao, Tahiri „imao svoju ulogu u bandi porodice Habnilaj, koja je obavljala veliki šverc droge od Albanije do Italije”, za šta Italija ima i argumente.

Prema njegovim riječima, „ima argumenata i da je brat sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Fastmira Džafaja dio velikog šverca albanske droge u inostranstvo”, prenijela je agfencija Makfaks.

Izvor: Beta