“Od prvooptuženog Ognjena Brankovića, zvanog Žorž, sam tri ili četiri puta kupovao kokain. Posljednji put kada sam to učinio policija me presrela i pretresla mi auto, te pronašla drogu”.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu danas izjavio Aleksandar Kisin, koji tvrdi da radi kao komunalni policajac u Gradskoj upravi grada Banjaluka, i to na početku sudskog procesa protiv Brankovića i još petoro optuženih da su bili članovi zločinačkog udruženja koje je rasturalo drogu u Banjaluci.

Kisin je iznio niz dosad nepoznatih detalja, uključujući i svoju problematičnu prošlost. Prisjećajući se slučaja kada je drogu kupovao, ispričao je da je gram plaćao 150 maraka, kao i da je kokain koristio oko godinu dana.

U tom predmetu, osim Brankovića (37), optuženi su i bokserski sudija Јelenko Tamburić (53), a koji je radio i u “Akvani”, zatim njegova supruga Vesna Tamburić (60), njen sin Vedran Bodiroža (32), zvani Guzla, i Nebojša Mikić (38), te Nedžad Omerović (45). Prema optužnici, spomenuta šestorka činila je zločinačko udruženje kojim je rukovodio Branković, a koji je od njemu poznatih lica nabavljao drogu.

Iz Gradske uprave grada Banjaluka je saopšteno da nisu upoznati sa svjedočenjem Aleksandra Kisina, zaposlenog na poslovima administrativnog radnika u Odjeljenju komunalne policije, niti su ih istražni organi upoznali da je on učestvovao u bilo kakvim nezakonitim radnjama.

“Gradska uprava u narednim danima tražiće informaciju od strane nadležnih organa kako bi se upoznala s ovim slučajem i utvrditi da li postoje elementi za pokretanje disciplinskog postupka, a u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti”, rekli su iz Gradske uprave. Do sada je, tvrde, Kisin bio primjeran radnik.

Izvor: NN